Відбулося засідання комісії ТЕБ і НС Чигиринської міської ради

31 травня 2021 року міський голова Віктор Харченко провів чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Чигиринської міської ради.

Розпочали роботу комісії із розгляду питання щодо можливості функціонування пришкільних оздоровчих таборів на базі закладів освіти громадян в умовах карантину. Начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту міської ради Віталій Синяков звернувся до присутніх з пропозицією надати дозвіл на роботу пришкільних оздоровчих таборів на базі закладів освіти громади.

Завідувач Чигиринського лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України Наталія Щербина звернула увагу на карантинні обмеження та показники захворюваності у травні цього року та запропонувала не проводити оздоровчі заходи, адже контакт між дітьми сприятиме росту захворюваності.

За результатами обговорення даного питання комісією прийнято рішення не проводити оздоровчі заходи на базі закладів освіти Чигиринської міської ради у літній період 2021 року.

Окрім того, рішенням комісії ТЕБ та НС створено тимчасову комісію з обстеження місць масового відпочинку населення на водних об’єктах та поставлено завдання до 15 червня 2021 року провести перевірки місць масового відпочинку населення.  В свою чергу, начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС у Черкаській області Андрій Вдовенко поінформував про стан протипожежного водопостачання в місті Чигирин, який зазначив, що через несправні пожежні гідранти та нестачу джерел протипожежного водопостачання велика кількість пожеж ліквідується із запізненням та залученням значної кількості пожежної техніки.

Обговоривши інформацію, присутні вирішили розглянути на засіданні виконавчого комітету питання виділення коштів з бюджету Чигиринської міської територіальної громади на улаштування пожежних гідрантів.