Сьогодні, 16 липня 2021 року, за участі міського голови Віктора Харченка, начальників відділів Чигиринської міської ради відбулася нарада, на якій обговорені організаційні питання щодо забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які проживають на території громади.

До місцевого бюджету кошти на даний вид послуг надходять у вигляді субвенції з державного бюджету відповідно до Порядку та умов
надання субвенції на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Тому, з метою визначення розміру субвенції, на нараді проаналізовано інформацію про дітей відповідних категорій віком від 16 до 23 років, які перебувають на квартирному обліку у міській територіальній громаді. На підставі проведеного аналізу, сформовано проєкт списку дітей за датою взяття на квартирний облік. А також  погоджено потребу у коштах на придбання житла або призначення грошової компенсації вищезазначеної категорії осіб.