Відбулося засідання Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Чигиринської міської об’єднаної територіальної громади до 2026 року

В умовах реформування системи місцевого самоврядування Стратегія розвитку для територіальних громад є не просто документом з цифрами, а визначенням майбутнього, до якого прагне громада. У 2020 році на одній із сесій Чигиринська міська рада затвердила Стратегію розвитку на найближчі 7 років. Для координації її дій по реалізації завдань створено постійно діючий Комітет.

Сьогодні, 21 травня 2021 року, заступник міського голови з питань діяльності органів виконавчої ради Валентина Алєксєєвець провела чергове засідання Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Чигиринської міської об’єднаної територіальної громади до 2026 року.

Розпочали роботу із ознайомлення з оновленим складом Комітету, до якого ввійшли представники виконавчого комітету та начальники відділів міської ради, старости сіл та старостинських округів, керівники закладів охорони здоров’я та громадських організацій. Присутні також ознайомилися з основними завданнями Комітету.

В ході засідання про результати проведення моніторингу виконання Стратегії розвитку Чигиринської міської об’єднаної територіальної громади до 2026 року та Плану його реалізації прозвітувала начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Чигиринської міської ради Олена Яковенко.

Інформуючи Олена Іванівна зазначила, що серед проєктів запланованих на 2020-2022 роки повністю завершено 8, а саме:

  • Створення інтерактивного пішохідного туристичного маршруту по місту Чигирину;
  • Створення Центру надання адміністративних послуг Чигиринської міської ради;

 

  • Реконструкція в Чигиринському навчально-виховному комплексі «спеціалізований заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 – заклад дошкільної освіти» Чигиринської міської ради Черкаської області;
  • Реконструкція покрівлі Чигиринського навчально-виховного комплексу «спеціалізований заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 – заклад дошкільної освіти» Чигиринської міської ради Черкаської області;
  • Облаштування вуличного дитячого ігрового майданчика на КП «Стадіон Колос»;

  • Проведення енергоаудитів та виготовлення енергопаспортів та сертифікатів будівель комунальної форми власності територіальної громади;

  • Реалізація «Бюджету участі» в Чигиринській ОТГ;
  • Облаштування вуличного дитячо-ігрового майданчика в селі Стецівка,

13 виконано частково.

Також присутні обговорили питання про необхідність актуалізації Стратегії розвитку Чигиринської міської об’єднаної територіальної громади до 2026 року.

За результатами засідання, відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Чигиринської міської ради доручено розробити анкету та протягом червня  провести  анонімне опитування мешканців громади для визначення основних проблем, які існують в громаді та перспектив розвитку громади на майбутнє.

Нові проєктні ідеї на 2021-2022 роки, які стосуватимуться  населених пунктів що доєдналися, будуть прийматися з 1 червня 2021 року, згідно оголошення, яке буде розміщено на сайті міської ради.